Рекорден брой новозаразени с коронавирус в Сърбия. Повече от 13700 са

...
Рекорден брой новозаразени с коронавирус в Сърбия. Повече от 13700 са
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с коронавирус в Сърбия

Рекорден брой новозаразени с ковид в Сърбия. Повече от 13700 са случаите за денонощие в Сърбия - това е най-големият брой новозаразени от началото на пандемията. Смъртните случаи са 19.

Броят на новите случаи в Гърция е над 20 000, в процентно отношение това са малко над 6% от направените проби. Страната удължи строгите ограничения с още седмица.

Франция се бори с следващата коронавирус вълна, само че се опита да избави зимния туристически сезон. От през днешния ден идващите от Англия за туризъм, няма да бъдат карантинирани. В рамките на 24 часа след влизане на френска територия би трябвало да си създадат тест.

В Испания подредиха четвърта доза за уязвимите групи - възрастни и с хронични болести. Тя може да се сложи пет месеца след третата игла. Подсилваща доза се предлага и на лицата над 18 години. Над 90% от популацията на Испания е със приключен общоприет имунизационен курс.

В немския град Дрезден избраха ексцентрична форма на митинг против Ковид ограниченията. В провинция Саксония, чиято столица е градът, събиранията на групи от над 10 души са неразрешени. През обществените мрежи обаче се провеждат по над 100 души за така наречен " безцелни разходки ". Само за една нощ, полицията в Дрезден е регистрилата 45 случая на нарушение на коронавирус разпоредбите.

Върховният съд на Съединени американски щати блокира самодейността на президента Джо Байдън за наложителна имунизация на чиновниците в огромните компании. Той изрази отчаяние от решението. Съдът обаче остави наложителната имунизация за здравните служащи и за заетите в бюджетната сфера. Междувременно армията се включва в битката с Омикрон. Военни са разпределени в шест щата, в които ситуацията с ковид е изключително тежко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР